LYN LEVERING
1 ÅRS RETURRET

O’TAY

Otay

Otay er et dansk brand, som blev grundlagt i 2019. Otay er skabt af mor og datter, som havde en fælles drøm om at skabe miljøbevidst tøj i tidløst design til alle aldersgrupper. 

Både mor og datter drømte om at skabe tøj, som holder længe, men som ikke behøver at koste en månedsløn. 

Miljøbevidsthed og ansvarlighed skinner tydeligt igennem hos Otay. Det blev blandt andet tydeliggjort, da datteren valgte at rykke sine teltpæle op og flytte til Østen. Hun flyttede, så hun kunne være tættere på produktionen og dermed sikre, at både produktion og arbejdsforhold lever op til Otays forventninger. 

Hos Laura Thomsen har vi et bredt udvalg af tøj fra Otay. Det betyder, at du kan få tøj i absolut topklasse, fra et brand der har hjertet på det rette sted, hvad angår ansvarlighed og miljøbevidsthed. 

-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%
-50%

Det miljøbevidste valg

Tøjet var Otay er skabt i langtidsholdbare materialer såsom uld og kashmir. Materialer som gør, at tøjet kan holde i mange år frem. 


Det er en stærk del af Otays DNA at være miljøbevidst. Det handler om ansvarlighed. Filosofien bag er, at vores jordklode ikke har brug for mere tøj. Vores jordklode har derimod brug for det rigtige tøj af høj kvalitet i langtidsholdbare materialer. 


Når man køber tøj, så kan det være en jungle at navigere i. Vi har uendeligt mange valgmuligheder, og det kan være enormt svært at gennemskue, hvad der er det rigtige valg. 


Når du vælger tøj fra Otay, så kan du være sikker på, at det er et ansvarligt valg. Tøjet fra Otay er skabt i tidløst design med feminine detaljer, men vigtigst af alt, så er tøjet skabt i langtidsholdbare materialer. 


Når du vælger tøj i langtidsholdbare materialer betyder det, at tøjet vil tage dig mange år at slide op. Du kan derfor have tøjet fra Otay i utrolig lang tid, uden at det går i stykker. Det betyder, at du ikke har behov for at købe så meget tøj, som hvis tøjet var af en anden kvalitet. Dermed belaster du jordkloden mindre. Dét, mener Otay, er ansvarlighed. 


Ansvarlighed er et nøgleord for Otay. Ansvarlighed er mere end blot langtidsholdbare materialer. Det handler også om at tage ansvar både socialt og økonomisk. Otay tager socialt ansvar, ved at være meget bevidste omkring de forhold, som dyr og opdrætter lever under. Det betyder blandt andet, at Otay udelukkende forhandler uld og kashmir, der har miljøbevidste certificeringer. Disse certificeringer sikrer, at materialerne til Otays produktion er dyrket under gode og sikre forhold både for dyr og opdrætter.   

Certificeringen “The Good Cashmere Standard” 

En af disse certificeringer er “The Good Cashmere Standard”. Denne certificering omhandler 3 grundprincipper. 


  • Dyrevelfærd 

  • Støtte til opdrætterne 

  • Miljøet


Certificeringen ønsker, at produktionen af kashmir overholder alle principper inden for dyrevelfærd. Dette betyder blandt andet, at et dyr aldrig må udsættes for sult, ubehag, smerte, tørst, skade eller sygdom. Dyrene skal så vidt muligt have adgang til en naturlig adfærd og leve et godt og trygt liv. 


Certificeringen skal også fremme forholdene for opdrætterne af dyrene. Det er vigtigt, at opdrætterne har en god og bæredygtig indtægtskilde. 


Sidst men ikke mindst så handler certificeringen om, at man skal beskytte og værne om vores miljø. 


Det er ikke en nem certificering at få, og det kræver, at man fornyer certificeringen en gang om året for at fastholde den. Derfor kan man med ro i maven købe kashmir, som har denne certificering. 

Certificeringen “Responsible Wool Standard” 

Den anden certificering, som Otay kigger efter, når de vælger materialer er “Responsible Wool Standard”. Denne certificerings grundprincipper er: 


  • Værktøj til anerkendelse af opdrætternes bedste praksis

  • Dyrevelfærd 

  • Sporbar og gennemsigtighed


Denne certificering giver uldindustrien en rettesnor og et værktøj, så man kan anerkende opdrætternes bedste praksis. 


For at opnå certificeringen kræver det, at dyrevelfærden er i orden. Det betyder blandt andet, at et dyr aldrig må udsættes for sult, ubehag, tørst, smerte, skade eller sygdom. Dyret skal leve et naturligt og fredeligt liv i tråd med dens naturlige adfærd. 


Certificeringen bidrager desuden til at skabe en forsyningskæde, som er gennemsigtig og sporbar. Jo mere gennemsigtigt, jo mere er vi sikre på, at produktionen og dyrevelfærden er i orden. 

Kvalitet til overkommelige priser

Når du vælger, at investere i tøj fra Otay, så vælger du samtidig, at investere i tøj af høj kvalitet, som ikke koster dig en bondegård. 


Otay designer selv sit tøj og har egen produktion. Det betyder, at mange af de fordyrende mellemled er skåret væk. Dermed kan du købe tøj af høj kvalitet til en brøkdel af, hvad du normalt ville skulle betale for tøj af samme høje kvalitet. 


Pas på dit tøj

Når du køber tøj i materialer som uld og kashmir er det vigtigt, at du giver tøjet den korrekte pleje. Hvis du plejer dit tøj korrekt, så vil det holde i meget længere tid. Når du bruger tøj lavet af 100% kashmir, så kan du godt opleve, at der kommer noget uønsket fnuller. Dette kan let fjernes med hjælp fra en kashmir kam. Med en kashmir kam kan du kæmme dit tøj og dermed fjerne uønsket fnuller. Dit tøj vil blive som nyt igen. 


Det er ligeledes vigtigt, at du vasker dit tøj i uld og kashmir korrekt. Når du følger den korrekte vaskeanvisning, så forlænger du levetiden på dit tøj markant. Otay ønsker ikke, at det skal være besværligt at have en garderobe fuld af uld og kashmir. Derfor har de udviklet en guide til, hvordan du bedst muligt kan passe på dit tøj i uld og kashmir. Du kan finde guiden her